Szkolenia i konferencje

DIETA DLA SENIORA

Skuteczna diagnoza i interwencja dietetyczna u pacjentów po 60 roku życia – aspekty teoretyczne i praktyczne

Szkolenie organizowane w ramach projektu finansowanego ze środków Ministerstwa Zdrowia – Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016-2020, w ramach realizacji zadania publicznego: 3.2. Popularyzacja wiedzy w zakresie specyficznych potrzeb i uwarunkowań dietetycznych w grupie seniorów ( w tym zapobieganie utracie masy ciała i chorobom metabolicznym). Szkolenie odbyło się 9-10 i 16-17 grudnia 2017 w Szczecinie (32 godziny dydaktyczne).

Borelioza i autyzm – wszystko bierze się z brzucha

V Konferencja naukowo-szkoleniowa z cyklu Spotkania z Dietetyką Funkcjonalną. „Neurobiota 2 – autyzm i borelioza: fitoterapia i żywienie pacjentów” organizowana przez zakład Biochemii i Żywienia Człowieka Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie w dniu 25 listopada 2017 roku w Szczecinie

Diagnostyka-wyniki-dieta

Certyfikowana Akademia Dietetyka „Od prawidłowej diagnozy po skuteczny plan dietetyczny”, kurs organizowany przez Forum Media Polska Sp. z o.o. w terminie 30 03 2016 -21 01 2017

Nietolerancje pokarmowe prowadzą do chorób autoimmunologicznych

Gdy bakterie jelitowe działają na mózg …

III Międzynarodowa Konferencja Naukowo-szkoleniowa z cyklu spotkań z Dietetyką Funkcjonalną „Neurobiota – jak jelita zmieniają funkcjonowanie mózgu, wyzwania diagnostyczne i terapeutyczne” organizowana przez Zakład Biochemii i Żywienia Człowieka Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie w dniu 19 listopada 2017 roku w Szczecinie.

dieta szczecin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dysbioza – zaburzenie równowagi mikroflory jelitowej

II Międzynarodowa Konferencja Naukowo-szkoleniowa z cyklu spotkań z Dietetyką Funkcjonalną „Dysbioza – diagnostyka i leczenie za pomocą żywienia i probiotyków” organizowana przez zakład Biochemii i Żywienia Człowieka Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie